overheid
Gepubliceerd:
14/01/2022
Locatie:
Hardenberg, Hardenberg
Categorie:
Soort opdracht:
Kenmerk
20220114PLSS
Status
open
Startdatum
7-2-2022
Duur
12 maanden
Reageren voor
2022/01/22

Omschrijving

Start: 7 februari 2022 Duur: 12 maanden Optie tot verlenging: ja Inzet: 20 uur per week Locatie: Hardenberg, thuis

Projectleider Simpel Switchen

Met het project ‘Simpel Switchen in de Participatieketen’ willen we overgangen in de participatieketen te versoepelen. Dan kan het gaan om inkomstenonzekerheid bij het aanvaarden van werk, of overgangen tussen dagbesteding, beschut werk, de banenafspraak en regulier werk.

Enkele voorbeelden waar vanuit het project ‘Simpel Switchen’ aandacht aan wordt besteed zijn: het vergemakkelijken van het verrekenen van parttime inkomsten, het voorkomen van een armoedeval bij uitstroom uit de uitkering, begeleiding en nazorg over wat men financieel kan verwachten na uitstroom en na een periode van werk weer gemakkelijk instromen in de bijstand. Door de overgangen te versoepelen, ervaren inwoners minder onzekerheid en is de stap naar (parttime) werk gemakkelijker om te zetten.

In Hardenberg wilden we graag weten waar inwoners tegenaan lopen in het uitkeringsproces. Dit is belangrijk, omdat we willen dat onze voorzieningen laagdrempelig zijn voor inwoners, zoals is aangegeven in ons minimabeleid. Ook willen we zorgen voor bestaanszekerheid en het voorkomen van de armoedeval. Daarom hebben wij onderzoek laten doen naar mogelijke verbeteringen in ons uitkeringsproces vanuit oogpunt van de inwoner. Naar aanleiding daarvan is een rapport opgemaakt met aanbevelingen waarmee we aan de slag kunnen. En om dit te realiseren zijn we op zoek naar een projectleider.

Over de functie

Als projectleider van het project Simpel Switchen heb je een veelzijdige functie. Niet alleen zorg je dat het project en alle onderdelen daarvan in goede banen wordt geleid, maar je bent ook verantwoordelijk voor de uitvoering van een aantal onderdelen hiervan. Daarbij werk je nauw samen met consulenten, administratie en applicatiebeheer.

Je houd je bezig met het optimaliseren van de dienstverlening op basis van aanbevelingen uit het rapport ‘Simpel Switchen Hardenberg’, met daarin als belangrijkste taken:

 • Het wijzigen van werkprocessen op basis van aanbevelingen uit het rapport en wensen van medewerkers.
 • Het opstellen en uitvoeren van een communicatieplan voor het verbeteren van zowel interne als externe communicatie. Dit doe je samen met de collega van communicatie.
 • Het onderzoeken op welke onderdelen het aanvraagproces van de uitkering kan worden versimpeld en versneld, en dit ter uitvoering brengen binnen het project.

Je kan goed samenwerken en wilt graag gezamenlijke doelen bereiken met verschillende teams.

Wat we vragen?

 • Ervaring als projectleider of een soortgelijke functie binnen een gemeente
 • Ervaring met het maken en/of verbeteren van werkprocessen binnen de Participatiewet
 • Een afgerond HBO-diploma
 • Aantoonbare ervaring binnen het Sociaal Domein
 • Ervaring met de Participatiewet is een eis

Functie eisen

 • Kandidaat heeft minimaal 1 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider of een soortgelijke functie binnen een gemeente.
 • Kandidaat heeft in de afgelopen 3 jaar ervaring met het maken en/of verbeteren van werkprocessen binnen de Participatiewet.
 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 • Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar werkervaring binnen het Sociaal Domein.
 • Kandidaat heeft kennis en ervaring met de Participatiewet.

De gesprekken vinden plaats op 28 januari in de ochtend.

Beste kandidaat, reacties graag met cv en tarief. Wanneer we verder gaan in de procedure is mogelijk aanvullende informatie nodig zoals een motivatie of referenties. Succes!

Toepassen
Plaats bestand hier Bestand uploaden...

Related Jobs

Projectleider aanbesteding   amsterdam, Amsterdam
14/01/2022
Projectleider processen WOO   den haag, Den Haag
14/01/2022
Projectleider IT   Utrecht, Utrecht
14/01/2022
14/01/2022
Are you sure you want to delete this file?
/